Dropbox и Google Cloud ще създадат междуплатформени интеграции

Dropbox обяви, че ще работи с Google Cloud, за да създаде единна среда за работа на различни устройства с любимите на потребителите инструменти. Това партньорство е нов начин, по който компанията се опитва да изгради единна среда за съдържание и разговори. Dropbox планират да разработят серия от междуплатформени интеграции, които да свържат G Suite инструментите и съдържанието за работа в облака (Gmail, Docs, Sheets, Slides, Hangouts) със своята глобална платформа за сътрудничество.

Тези интеграции ще бъдат достъпни за всички потребители на Dropbox. В резултат на това те ще могат да създават, отварят и редактират файлове на Google Docs, Sheets и Slides, които се намират в Dropbox. Също така бизнес администраторите ще могат да управляват файловете като всяко друго съдържание в Dropbox.

Освен това Dropbox ще разработи допълнителни оригинални G Suite интеграции с Gmail и Hangouts Chat, които ще помагат на екипите да поддържат проектното съдържание, свързано с разговора.

Потребителите ще могат да избират и генерират линкове към Dropbox файлове директно в Gmail. В допълнение ще могат да виждат метаданни при Dropbox съдържание в Gmail, включително датата на създаване, датата на последна промяна и датата на последно влизане. Интеграцията също така ще позволи да се търсят, споделят и преглеждат Dropbox файлове в Google Hangouts.

Очаква се тази интеграция да бъде достъпна след втората половина на 2018.

още по темата

Изкуствен интелект ще се грижи за правописните грешки в Google Docs

Новият инструмент е част от мащабен набор от актуализации, насочени предимно към премиум потребителите
25.07.2018 / 11:06
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.