MWC 2018: 400-гигабайтова MicroSD карта от SanDisk

Новата “флашка” е предназначена за високотехнологични устройства, изискващи максимална скорост при четене и запис на данни.

SanDisk показа картата памет Extreme UHS-I microSDXC с обем 400 GB на Световния мобилен конгрес в Барселона. Според разработчиците това е най-бързият продукт в своя клас, изпреварващ конкуренцията с около 50 на сто. Компанията обещава до 160 MB/sec при четене и до 90 MB/sec при запис на данни.

SD картата съответсва на стандарта A2 (Application Performance Class 2), който предполага производителност от 4000 IOPS (операции в секунда) при четене и до 2000 IOPS при запис.

С други думи, подобни памети са гарантирано съвместими с устройства, имащи особени изисквания по отношение на скоростите на трансфер на информация. Ако имате смартфон от последно поколение, дрон с 4K камера или нещо друго, то смело може да се насочите към A2 карта.

В допълнение новият продукт на SanDisk не се страхува от влага, удари и прах и може да работи в температурния диапазон от -25 до 85 градуса Целзий. 

Цената Extreme UHS-I microSDXC е 300 долара.

още по темата

Lexar пуска на пазара първата SDXC карта с обем 1TB

С тези темпове до 2034-а ще разполагаме с 1 петабайт карта памет
11.01.2019 / 01:06
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.