Surface Pen на Microsoft може би ще замени мишката

Нов патент на Microsoft предвижда ъпдейт на Surface Pen, който ще разполага с клипса за задържане, реагираща при допир. Нейната основна цел е да имитира скролера при компютърните мишки, позволявайки на потребителите да се движат нагоре и надолу по страниците, да увеличават или намаляват мащаба на съдържанието. Така вече при работата с компютъра ще може вместо мишка да използват стилус.

При един от възможните дизайни на устройството вътрешната част на клипсата за закачане ще съдържа провидим материал, а отвън ще бъде обвита с изолационен материал. Тази външната част може да съдържа пластмаса, боя или друго електроизолиращо покритие. Проводимият материал ще бъде свързан с капацитивен сензор, който ще измерва електрически промени при докосване.

Настоящият Surface Pen е достъпен в няколко цвята и струва 100 долара. Той се свърза с Windows 10 устройствата чрез Bluetooth 4.0 и се захранва с малката АААА батерията. В момента стилусът разполага с десен бутон и бутон за изтриване. Патентът предвижда въвеждането на още един бутон, като ще отговаря на левия бутон при мишката.


Surface Pen на Microsoft може би ще замени мишката

© Мария Динкова, pcworld

още по темата

Виртуалните клавиатури са на едно кликване разстояние

Сензори ще улавят движенията на пръстите, за да идентифицират символите.
15.08.2018 / 01:03
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.