Колко бърз ще е Qualcomm Snapdragon 845?

Тазгодишната порция флагмански смартфони, или поне по-голямата част от тях, ще използват новия процесор на Qualcomm – Snapdragon 845. Вече писахме за това какво ще предлага той, но какво ще е увеличението по отношение на производителността?

От Android Authority са тествали референтно устройство с новия чипсет и са го сравнили с миналогодишни модели, оборудвани с неговия предшественик Snapdragon 835, както и с чипове на Samsung (Exynos 8895) и на Huawei (Kirin 970).

Подчертава се, че това не е финален смартфон и измерените с бенчмарковете резултати са по-скоро ориентировъчни.

На графиката по-горе можете да видите резултата от тест с AnTuTu. Това е едно от най-популярните приложения за оценка на производителността на мобилни устройства. То оценява не само, CPU и GPU, но и скорости на трансфер на оперативната памет и т.н.

От този тест Snapdragon 845 е събрал 256 805 точки, което е средно с 27% повече спрямо средния резултат на споменатите по-горе миналогодишни процесори. Подобен е резултатът от GeekBench. Тук преднината на новия чипсет на Qualcomm е почти 26% при тест на единично ядро и малко над 25% при тест на 4 ядра.

Най-голям е скокът в производителността при GFXBench. Тук в един от тестовете, според Android Authority, новият чип е между 71 и 82% по-бърз в зависимост от това дали е използван OpenGL ES3.0 или ES3.1.

В края на бенчмарковете от Android Authority заключват, че Qualcomm Snapdragon 845 е средно 50% по-бърз. Разбира се в реалния свят, имайки предвид разнообразието от резолюции и софтуери, ситуацията ще е доста динамична.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.