Tesy разработва отоплителни уреди, поддържащи Amazon Alexa

Компанията обяви, че нейни продукти съответстват на ErP регламента.

Прототип на преносим маслен радиатор, който поддържа гласовo управление подготвя родният производител Tesy. По думите на Иван Христов, ръководител на развойния отдел за отоплителни уреди в компанията, разработката е започнала след заявка за такъв продукт на един от пазарите. В началото той ще е насочен към възрастни потребители, които да могат да го управляват с гласови команди.

На по-късен етап се очаква и добавяне на поддръжка на платформи като Amazon Alexa и Apple Home.


Tesy разработва отоплителни уреди, поддържащи Amazon Alexa

© Александър Главчев, pcworld

Христов подчерта, че използваните от производителя модули позволяват ъпдейтване техния софтуер. Т.е. клиенти ползващи нейни “умни” продукти, закупени през последните няколко години, също ще получат най-новите функционалности. Подчертано бе, че това ще е безплатно.

Засега платформите за умен дом не поддържат български език и затова гласовото управление не се радва на особена популярност. На въпрос от PC World дали Tesy планира да предложи нещо подобно и на родните потребители, Христов отговори, че се работи в тази насока. “Ще пробваме, това е една от мечтите ни”, обясни той.

Радиаторът бе показан на медийно събитие, на което компанията обяви, че нейни отоплителни уреди съответстват на влезлия в началото на тази година евростандарт за енергийна ефективност (Регламент 2015/1188 или ErP).


Tesy разработва отоплителни уреди, поддържащи Amazon Alexa

© Александър Главчев, pcworld

Регламентът касае както ефективността на самия уред, така и съпътстващата го информация. Според него ако продуктът не разполага с терморегулатор, то той не може да се продава в ЕС. Симулационни изчисления показват, че дори уреди с механични или обикновени електронни термостати без допълнителни функции не отговарят на изискванията. Допълнителни функции са например седмичен таймер, функция “Отворен прозерец”, отдалечено управление и т.н.

„Влизането в сила на новата директива не е изненада за производителите. Ние поехме курса за производство на енергийно ефективни уреди – бойлери и конвектори, далеч преди това да бъде наложено от Европейския съюз. Ние вярваме, че „умните“ и енергийно ефективни уреди са бъдещето на индустрията. От една страна те предпазват нашата планета, а от друга спомагат за намалението на сметките на директните потребители“, заяви Христо Славов, Директор Бизнес направление отопление в Tesy.

още по темата

Уреди на Whirlpool ще бъдат контролирани през Wear OS

Умни часовници ще управляват фурната, ще настройват циклите на пералнята, ще следят продуктите в хладилника
04.01.2019 / 12:39

Искате умен дом? Започнете от осветлението.

Време е да обновите лампите
21.12.2018 / 12:52

Роботизираните прахосмукачки – функции, параметри, преимущества

Макар че има и други досадни домашни задължения, обиколката на дома с тромава прахосмукачка определено влиза в топ 3, но технологиите са напът да променят това
30.08.2018 / 02:17

Samsung представи нова Wi-Fi система, базирана на изкуствен интелект

Изкуственият интелект разпределя честотната лента между свързаните устройства, като гарантира на потребителите оптимална скорост на връзката
14.08.2018 / 11:42
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.