Как завинаги да изключим звука на уебсайт в Google Chrome

Досадните автоматично пускащи се видео клипове може все още да се появяват, но Chrome 64 гарантира, че вече не трябва да ги слушате.

Досадните автоматично пускащи се видео клипове все още може да се появяват, но Chrome 64 гарантира, че вече няма да се налага да ги слушате. Новата версия на браузъра ще позволи звука на даден сайт да се изключи за постоянно, така че дори видеото да стартира, то няма да ви стряска с изключително силен звук.

Освен това Google Chrome 64 идва с добър ad blocker, който автоматично пречи на нежеланите реклами да се появяват или да ви пренасочват към друг сайт в мрежата. Но също така браузърът предлага и индивидуални настройки за всеки отделен сайт, така че да имате по-голям контрол на това какво показва медията.

Разбира се, не е задължително новата опция да блокира видеото - то ще започне, но автоматично ще му бъде спрян звука. Понякога обаче Chrome успява да блокира някои изкачищи видео клипове (които се появяват в дадена статия), а други изглежда без проблем преминат през защитите.

В допълнение новият Chrome ще спира рекламите, които пренасочват към друга локация, и ще уведомява потребителите за намерението за препращане. В следващата версия на браузъра, Chrome 65, линковете, които отварят желаната дестинация в нов прозорец – а след това пренасочват от настоящата страница към нов нежелан сайт – също ще бъдат блокирани и потребителите отново ще бъдат уведомявани.

Най-общо рекламите могат да бъдат заглушавани като се натисне X в горния ъгъл на рекламата или блокирани като се избере i символът, който се появява. А съвсем скоро потребителите на Microsoft ще могат да изтриват търсенията от своята история, за да улеснят управлението на показваните реклами.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.