Samsung подготвя два сгъваеми смартфона

 

Тайна презентация за избрани клиенти, на която са били показани два сгъваеми смартфона, е провела Samsung в рамките на изложението CES 2018, съобщи The Korea Herald, позовавайки се на анонимни източници, присъствали на събитието. Според наличната информация устройствата за изглеждали почти завършени от гледна точка на хардуера. 

 

По данни на корейското издание подобни презентации са били провеждани и по време на предходното издание на CES, както и на миналогодишния Световен мобилен конгрес (MWC 2017).

Става дума за две устройства, при едно от които екранът се прегъва навътре, а при другото навън. Засега от компанията все още не са взели окончателно решение кой от вариантите да влезе пръв в серийно производство, но се предполага, че това ще е първият от изброените.

По данни на източниците и двата смартфона са със 7,3-инчови OLED екрани. Samsung показа подобни сгъваеми дисплеи още преди няколко години.

Преди CES 2018 се смяташе, че компанията ще покаже официално гъвкав смартфон в рамките на настоящото изложение в Лас Вегас. От Samsung обаче официално коментираха, че за взели решение да отложат анонса, за да изчистят проблеми, свързани с потребителския интерфейс.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.