CES 2018: Dreamlight представи умна маска за сън

Маската гарантира, че никаква светлина няма да влезе през нея, стимулира производството на мелатонин в организма

Тази година организаторите на CES, редом с всичко друго, са се погрижили и за подобряването на съня на потребителите, като изключим журналистите, които отразяват шоуто. Един от участниците с фокус върху оптимизация на времето ви за почивка е Dreamlight. Компанията представи маска за сън, която, по думите на основателя й, ще ви помогне да полежите малко по-дълго в леглото със затворени очи.

 

 

Маската, която е направена от гъста пяна, се увива около главата и се закрепя с велкро, като гарантира, че никаква светлина няма да влезе през нея. В самото устройство са вградени гъвкави вериги, в които има четири високоговорителя, инфрачервени сензори, оптичен монитор за сърдечен ритъм и LED панели пред очите ви. Устройството е удобно, а тъмнината, която предлага, със сигурност е по-добра от тази на обикновените маски за сън.

LED панелите са предназначени за програмата за сън и нежно ви облъчват с оранжева светлина в продължение на 15 минути, за да стимулират производството на мелатонин в организма. След това маската за сън ви отдалечава постепенно от външния свят и ви държи в полусънно състояние, докато не дойде предварително настроеното време за събуждане.

Когато това време наближи, маската започва да излъчва все по-светли зелени нюанси към клепачите ви, което действа по-ободряващо, отколкото традиционното синьо. В допълнение, устройството може да възпроизвежда редица звуци, от ваши собствени мелодии до бял шум.

Наличието на оптичен монитор за сърдечна честота, акселерометри и жироскопи в маската означава, че тя също така може да проследява съня ви. С помощта на специално приложение можете да разберете колко дълго сте си почивали предишната вечер и какви са показателите ви по време на сън.

 


CES 2018: Dreamlight представи умна маска за сън

© Иван Гайдаров, pcworld

 

От Dreamlight имат партньорство с 23andMe (компания, която се занимава с геномика и биотехнологии) и очевидно са в състояние да създават персонализирани потребителски профили на съня, които са съобразени с вашата генетика и природа. Пример за такъв профил е "Сънят на Да Винчи", а компанията твърди също така, че можете да тренирате мозъка си да бъде продуктивен и с по-малко сън. В допълнение, Dreamlight предлагат шестдневен план, който да ви помогне да преодолеете умората от часовата разлика при пътувания през различни часови зони.

Относно живота на батерията на устройството, от компанията обявиха, че с едно зареждане тя би издържала до четири нощи, в зависимост от начина на употреба. Ако използвате вградените слушалки за слушане на музика от вашия смартфон например, тогава, разбира се, можете да очаквате този период да се скъси.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.