CES 2018: Sniffy Market позволява да помиришете продуктите, докато пазарувате

Ако някога сте искали пазаруването в магазините да включва повече аромати, вероятно Sniffy Market ще ви зарадва. Той е предназначен за търговците, които искат да позволят на клиентите да помиришат продуктите, а също така да ги видят или докоснат. Очевидните примери са храни и напитки, например като кафето и подправките, които имат силен аромат. Подобна опция ще намери приложение и при парфюмите, но има ли и други ситуации, в които тази възможност ще се предпочете от клиентит?

Независимо от отговора, ето как новия продукт работи. The Sniffy Market разполага с дисплей и камера, както и с мостра, на която търговците ще поставят различни миризми. След като това бъде направено, любопитните потребители ще могат да използват сензорния екаран, за да изберат продукт и след това да се насладят на аромата, който ще ги обгърне. Другото необичайно, но интригуващо нещо за Sniffy е приложението на камерата: тя улавя реакциите на хората вследствие от различните миризми и ги анализира, за да установи дали те са позитивни или негативни. Всъщност целта на камерата е да събира данни, които ще покажат колко желан е даден продукт.


CES 2018: Sniffy Market позволява да помиришете продуктите, докато пазарувате

© Мария Динкова, pcworld

Демо устройството е 3D принтиран прототип, като все още не е ясно кога ще се появи по магазините. Идеята определено е необичайна, но може би именно това търсят някои от търговците. Изобретателите на Sniffy отбелязват, че те ще изградят хардуер, софтуер и дори ще помагат при създаването на аромати за отделните  компании.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.