CES 2018: Xiaomi ще произвежда VR шлема Oculus Go

Facebook, притежаваща разработчика на технологии за виртуална реалност Oculus, разкри повече подробности за наскоро обявения свой нов продукт – Oculus Go, по време не изложението CES 2018 в Лас Вегас.

Там бе обявено, че той ще бъде произвеждан от китайската Xiaomi. Говорител по време на презентацията бе Хюго Бара, който преди това е работил именно в Xiaomi. Възможно именно той да отговаря за взаимоотношенията между двете компании. 

В Китай новият шлем ще се продава под името Xiaomi Mi VR Standalone, а на други пазари – като Oculus Go. И двете версии обаче ще се произвеждат от китайците.


CES 2018: Xiaomi ще произвежда VR шлема Oculus Go

© Александър Главчев, pcworld

Основната характеристика на новия продукт, е че става дума за автономно решение – Oculus Rift изисква връзка с компютър. Шлемът е оборудван с два екрана с резолюция 2560 на 1440 пиксела, както и пространствена аудио система. Той е базиран на мобилния чипсет Qualcomm Snapdragon 821, като приложения за него ще могат да се свалят от магазините на Oculus и на Xiaomi (в зависимост от региона).

Засега не е налице информация кога моделът ще се появи на пазара, Според слухове това трябва да стане в рамките на 2018 г. на цена 199 долара.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.