Роботи на LG носят багаж и сервират напитки на CES 2018

По време на изложението за потребителска електроника CES 2018 корейците от LG, които вече имат традиции в роботиката, показаха три нови модела. На този етап става дума само за прототипи, но компанията цели в бъдеще киберите да се ползват на летища, в хотели и супермаркети. Новата гама се казва CLOi и се състои от робот-сервитьор, робот-пиколо и робот-пазарска количка. Преди известно време LG стартира тестова програма с робот, който помага на пътниците в летището в Сеул, а в портфолиото на компанията присъстват и робот-косачка на трева, информационен робот и робот-чистач.


Роботи на LG носят багаж и сервират напитки на CES 2018

© Мариян Славов, pcworld


Роботът-сервитьор бързо и ефективно разнася храна и напитки на гости и клиенти в хотелите и чакалните в летищата. Той може да достави храна и освежаващи напитки по всяко време, а благодарение на вградения поднос, може лесно и безопасно да сервира. След като доставката бъде потвърдена от клиента, роботът-сервитьор се връща на изходната си позиция напълно самостоятелно.

Роботът-пиколо е създаден с цел да доставя багаж до стаите на гостите. Той намалява неудобствата, свързани с бавното обслужване и дългото изчакване по време на един хотелски престой. Роботът-пиколо може да се справи и с експресни услуги по регистрация на настаняване, както и да обработва плащания, което дава възможност на заетите гости да освободят хотелската стая и багажът им да бъде доставен до изчакващ автомобил за рекордно кратко време.

CLOi роботите на LG ще бъдат разработвани успоредно с ThinQ – собствената технология на LG за изкуствен интелект в потребителска електроника. 

“Част от бъдещата стратегия за разрастване на LG е разширяването на портфолиото от роботи, които могат да внесат истинско удобство и иновации в живота на клиентите ни,” каза Рю Хйе-джунг, завеждащ дивизията за умни технологии в LG Home Appliance & Air Solutions Company. “Ще продължим да развиваме широка гама от продукти при роботите за дома и бизнеса, като същевременно ще търсим нови начини, по които да допринесем за развитието на роботиката.”

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.