Alexa и Cortana все още не работят заедно

Amazon и Microsoft работят заедно, за да позволят на Alexa и Cortana да разговарят помежду си до края на 2017 г. Но както вероятно повечето потребители са забелязали, този план все още не е реализиран. Вече сме началото на 2018 г., а виртуалните асистенти не могат да общуват помежду си. Все още обаче не е ясно защо. Amazon и Microsoft по-рано отбелязаха, че очакват да кажат повече „скоро”, но това не е гаранция, че в близко бъдеще това ще се случи.

Екипът по проекта обещава значително да улесни гласовия контрол в домовете на потребителите. Например, дава се команда на Echo speaker, а за да я изпълни, той се възползва от достъпа на Cortana до специфичните опции на Office и Windows. Същевременно потребителите ще могат чрез Cortana да прилагат разнообразните умения на Alexa. На кратко: вместо да трябва да помните кой помощник да използвате в даден момент, скоро ще може да разчитате само на един.

Това решение на двете компании може да бъде възприето и като отбранителна мярка. Както Amazon, така и Microsoft се притесняват за конкурентните платформи. Google е най-пряката заплаха, тъй като Assistant работи с хардуер на трета страна. Освен това двете компании трябва да вземат под внимание и Apple – все пак има по-малка вероятност потребителите да използват Echo или Cortana speaker, ако си купят HomePod. Теоретично идеята е, че този ход ще позволи на Amazon и Microsoft да се фокусират върху по-големите заплахи на пазара, вместо да се борят помежду си.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.