Microsoft разработва сгъваем таблет-смартфон?

В интернет се появиха нови изображения на сгъваемо мобилно устройство, за което се твърди, че е разработвано от Microsoft. Схеми на подобна разработка могат да бъдат открити в патент на компанията, а ентусиасти веднага създадоха цветни рендъри на тяхна основа.

Предполага се, че устройството ще разполага с два дисплея и да може да служи като смартфон, таблет и ноутбук. С подобна конструкция бе таблетът Courier, над който работеха от Microsot през 2009-2010 г. Подобен продукт така и не бе предложен на пазара, но по всичко личи, че форм-факторът се е оказал удачен.

Според слухове евентуалното устройство ще е под управлението на специална версия а Windows 10, наречена Andromeda. Тя трябва да получи нов интерфейс, наречен Cshell, който ще предлага редица нововъведения, свързани с форм-фактора на продукта, като възможност за работа с два дисплея и функционалност, необходими за използването му като смартфон.


Microsoft разработва сгъваем таблет-смартфон?

© Александър Главчев, pcworld

Подобно устройство най-вероятно би било базирано на чипсет Qualcomm Snapdragon. Тази платформа вече работи с Windows 10, като наското бяха обявени първите персонални компютри с такъв хардуер.

Засега няма информация за срокове на излизане или цени. Говори се за възможна презентация в рамките на CES 2018 през януари. Това обаче спокойно може и да не е вярно, тъй като Microsoft обикновено показва свои нови продукти не на изложения, а на собствени събития.

още по темата

Samsung готви и лаптоп със сгъваем дисплей

Скоро очакваме смартфон със сгъваем екран
23.10.2018 / 05:57

Появиха се подробности за сгъваем смартфон на Huawei

Очаква се устройството да види бяла свят догодина и от компанията искат то да е първото по рода си.
27.07.2018 / 04:40
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.