Нов бюджетен iPhone през първата половина на 2018 г.

Apple възнамерява да пусне нов бюджетен смартфон през първата на следващата година. Той ще е наследник iPhone SE и според китайски източници той ще се сглобява във фабрика на тайванската компания Wistron в индийския град Бангалор. 

Индийски източници пък споделят вътрешна информация, касаеща характеристиките на задаващи се модел. Той ще предлага производителносттта на iPhone 7 – процесор A10 Fusion, 2 GB RAM, както и 32 или 128 GB вградена памет. Предната и задната амера ще бъдат съответно 5- и 12-мегапискелова. В сравнение с iPhone SE новият смартфон ще получи батерия с малко повече капацитет (1700 срещу 1624 mAh).

Очаква се, че второто поколения в SE серията на Apple ще запази 4-инчовия екран и ще бъде оборудвано с четец за пръстови отпечатъци. В Китай се разпространяват изображения, на които дисплеят на смартфона е “безрамков”. Имайки предвид, че TouchID ще бъда на разположение с него, може да се предположи, че устройството ще по-скоро съхрани форм-фактора на своя предшественик.

Основния пазари за смартфона ще бъдат страните от Югоизточна Азия, както и Индонезия и Индия. Очаква се цената му да е около 450 долара.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.