Tesla пусна мобилна батерия с визия на зарядна станция за автомобил

Преди няколко дни Tesla показа електрически камион и роудстър и паралелно с тях представи и още един продукт, за който обаче не бе заделено сценично време. Което е логично – става дума за мобилна батерия за зареждане на смартфони. Тя е направена така, че да прилича на зарядната станция за автомобили на Tesla – Supercharger. 

Устройството е оборудвано с micro USB и Apple lightning портове. Появата на такъв продукт не е чак толкова странна, имайки предвид, че Tesla притежава завод за батерии, произвеждащ и решения за домашна употреба – Powerwall.

Всъщност по-интересният въпрос е защо въпросният Powebank е оборудван с micro USB изход, а не с мощно навлизащия Type-C? Все пак човекът, който би дал 45 долара за скромна като капацитет батерия (3350 mAh) вероятно ползва висок клас мобилно устройство оборудвано с по-новия порт. Но какво значение има всичко, след като на него пише Tesla… 

Мобилната батерия съдържа в себе си една стандартна 18650 клетка. Голям брой от същите захранват електромобилите Model S и X.


Tesla пусна мобилна батерия с визия на зарядна станция за автомобил

© Александър Главчев, pcworld

още по темата

Безжично зарядно за смартфони от Tesla

Устройството представлява преносима батерия и разполага с Qi сертификат.
12.09.2018 / 05:14

Tesla разработи безжично зарядно за смартфони

Продуктът се появи на сайта на компанията, но веднага бе премахнат.
29.08.2018 / 03:06

Tesla пусна на пазара дъска за сърф

Ограничената серия бе разграбена за минути.
30.07.2018 / 12:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.