Слух: Два нови безрамкови OLED iPhone модела през 2018

Безспорно телефонът, който засенчи всички останали устройства за 2017-а година беше безрамковият iPhone X, който Apple представиха преди по-малко от седмица. Съответно се очаква компанията да продаде сериозен брой от тези телефони, въпреки солената цена от 1000 долара (в България около 2000 лева). И докато повечето от вас все още не са докосвали въпросния iPhone X, KGI Securities вече имат информация за моделите на Apple за следвашата година.

Според популярния анализатор на KGI - Минг-Чи Куо, през 2018-а година ще видим три модела iPhone - 5,8-инчов подобен на тазгодишния iPhone X, 6,5-инчов голям брат - нещо като iPhone XL - също с OLED дисплей и "евтин" 6,1-инчов телефон с LCD екран. И трите модела обаче ще имат безрамковия дизайн, който представи iPhone X тази година.


Слух: Два нови безрамкови OLED iPhone модела през 2018

© Мариян Славов, pcworld

Двата OLED модела ще бъдат насочени към високия сегмент, а по-евтиният LCD телефон - в средния клас с предполагаема цена 649-749 долара (което явно е среден клас за Apple). Можете да си представите какви ще са цените на другите две устройства. И въпреки че подобен слух трябва да бъде приеман със здравословна доза скептицизъм, не трябва да забравяме, че Минг-Чи Куо беше човекът, който предрече премахването на Touch ID от тази генерация iPhone. Друг факт в подкрепа на вътрешната информация на Куо е изявлението на Дан Рико - старши вицепрезидент на хардуерното звено на Apple, който каза, че дизайнът на iPhone X е бил одобрен и готов още преди година.

От друга страна, 6,5-инчов iPhone ще бъде най-голямото устройство, което Apple някога са правили в този сегмент - по-голямо дори от Note 8 на Samsung. Дали компанията е решила да прегърне идеята за XL версии в портфолиото си, най-вероятно ще разберем чак през следващата есен.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.