Apple призна за проблем с дисплея на iPhone X

Новият ултра премиум смартфон на Apple също не бе подминат от проблем с дисплея. Компанията призна за случаи на загуба на чуствителност на екрана при рязко излагане на смартфона на студено. Зимата вече чука на вратата, но дали iPhone X ще е готов за нея?

На 9 ноември потребител в Reddit описа наблюдението си как дисплеят неговият новичък iPhone X губи чуствителност “буквално две секунди” след като бъде изнесен на студено. Съобщението му бе последвано от стотици коментари за проява на аналогичен проблем. 

В официалния отговор на компанията се казва “Известни са ни случаи, при които екранът на iPhone X временно престава да реагира след внезапно излагане на студ. След няколко скунди екранът отново започва да реагира нормално. Ще адресираме проблема в следващ софтуерен ъпдейт.” 

Т.е. добрата новина е, че проблемът явно не е свързан със самия дисплей.

Някои потребители на Reddit си припомниха за подобни случаи с екраните на iPhone 5s и iPhone 7 по време на каране на ски.

Редно е да се отбележи, че според официалната страница за поддръжка на Apple iOS устройствата са предвидени за употреба в диапазона от 0 до 35 градуса, при влажност от 5 до 95% и на надморска височина до 3000 метра.

От The Verge обаче отбелязват, че компанията рядко признава толкова бързо за налични проблеми, без да е налице възможност за тяхното разрешаване. Това навежда на мисълта, че ефектът вече може би е бил известен за създателите на iPhone X.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.