Аpple разработва нов iPad дизайн с лицево разпознаване

Apple работи по нов дизайн на iPad от висок клас, чийто дебют ще бъде през 2018 г.

Аpple работи по нов дизайн на iPad от висок клас, чийто дебют ще бъде през 2018 г. В новия модел ще бъдат включени основни функции от iPhone X като по-тънките ръбове и възможността за лицево разпознаване. При него обаче ще отпадне бутонът Home и вероятно ще липсва OLED екран.

Поне един от новите модели iPad с екран размер, подобен на 10,5-инчовия iPad Pro, ще има включена Face ID. Опцията ще замени бутона Home, в която от 2014 г. е вграден скенер за пръстов отпечатък. Face ID ще позволи на потребителите да отключват устройството със своето лице и поглед, вместо с парола или пръстов отпечатък. Освен това чрез опцията ще може да се извършва автентикация на плащанията и изпращането на Animojis: анимирани емоджита, създадени на база на лицевите движения и речта на потребителя. Като се има предвид, че новият модел iPad вероятно ще излезе след около година, е възможно плановете на компанията да се променят заради ограничения при доставките и производството на компонентите за лицево разпознаване.

При новият модел таблет една от основните характеристики за iPhone X вероятно няма да бъде включена – OLED екрана. Този тип екрани по-точно пресъздават цветовете, но са по-трудни за произвеждане в големи количества. Като цяло от техническа и финансова гледна точка е по-лесно да се използват стандартните екрани с течни кристали (LCD).

Подобно на iPhone X, новият iPad вероятно ще включва по-бърз процесор и традиционния Apple графичен чип. Освен това компанията подготвя и нова версия на стилуса Apple Pencil и нов софтуер за използването му.

Очевидно Apple взима техническите постижения от своя iPhone X и ги използва при другите си продукти. Това се очакваше да се случи, но изглежда, че компанията бързо ще капитализира своите основни иновации от iPhone X.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.