Безрамковият iPhone X е първото устройство на Apple, което използва OLED технология в дисплея си - тя има много предимства, като чудесен контраст и наситеност на цветовете, но има и недостатъци. Проблемът с прогарянето на OLED дисплеите доста нашумя напоследък, особено след като се появи информация за него при устройствата на Google - Pixel 2 XL. Поради тази причина, Apple реши да образова потребителите си и да ги информира, че скъпият им 1000-доларов телефон може след време да пострада от същия проблем.

Apple обнови страницата си за поддръжка на iPhone X, като включи в секцията за дисплея обяснение на начина, по който функционаира OLED технологията. Компанията обяснява, че "леки промени в цветовете и нюансите", когато екранът е гледан по ъгъл, са напълно нормален ефект. Също така е споменато, че при продължителна употреба могат да се наблюдават промени в дисплея - като остатъчни следи от висококонтрастни изображения - така наречният ефект на прогаряне (burn-in).

Въпреки тези уточнения, които могат да събудят притеснение у някои потребители, Apple бърза да добави, че новите iPhone X телефони ще останат с перфектен дисплей достатъчно дълго време. "Super Retina дисплеят в iPhone X e проектиран и създаден да бъде най-добрият в класа си и да страда най-малко от ефекта burn-in", допълва компанията. OLED панела, който Apple използват, е дело на Samsung - корейците направиха дисплея и на Pixel 2 - по-малкия събрат от новата серия на Google, при който изглежда няма проблеми с прогаряне. Предстои да видим дали ще се появят нови данни за подобни дефекти - и дали всичко това ще прерастне в Бърнгейт.