Дефект в новия Apple Watch ще бъде поправян безплатно

Ако си купуваш продукт на Apple, то почти със сигурност си загрижен за перфектния външен вид. Както своя личен, така и на притежаваните устройства. Компанията обяви, че ще поправя безплатно дефектни бройки от своето трето поколение умни часовници, които бяха представени през септември. Това стана след като потребители се оплакаха от наличие на бяла черта до дисплея на устройството. 

Според сайта 9to5Mac Apple е отправила разпореждане към сервизните центрове да поправят дефекта безплатно, в рамките на 1-годишния гаранционен срок.

Проблемът се вижда при изключен дисплей и според наличните данни засяга GPS моделите на умния часовник. LTE вариантът не е засегнат, поради различна конфигурация на вградената антена.

Проверките за наличие на проблем включват прокарване на пръст по ръбовете на дисплея, тъй като отпечатъците от пръсти правели идентифицирането на дефекта. Ако това не помогне, то потребителят трябва да издиша към часовника и да го огледа пак. Целта е да се създаде конденз по устройството.

От описаното може да се направи заключение, че става дума за проникваща влага до дисплея, която се вижда през стъклото като бяла черта.

още по темата

Apple продава огънати таблети и не счита това за дефект

От компанията смятат това за следствие на технологичния процес
20.12.2018 / 02:58
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.