Samsung ще започне да надгражда смартфоните си с Android Oreo в началото на 2018 г.

Въпреки че Android 8.0 Oreo видя официално бял свят още през август много производители засега запазват мълчание за това кога техните продукти ще получат обновената операционна система. Samsung е сред тях, но сега информация за плановете на корейската компания идва от неочаквана посока… от Турция. 

Според местния ресурс Güncel Miyiz, цитиран от Android Authority, Samsung планира да започне да обновява смартфоните си до Oreo в началото на идната годината. Не се споменава кои устройства и в какъв ред те ще получат софтуера, но може да се предположи че първи ще бъдат топ модели като последните Galaxy Note 8 и Galaxy S8.

Изданието споменава и някои от функционалностите, който ще бъдат добавени в новaта версия. Това са очакваните, добавени от 8-мата версия на Android, функции, като нощен режим, подобрени нотификации, нови “емоджита” и т.н.

Сред останалите устройства, които ще получат новия софтуер могат да се наредят модели като новия Galaxy S8 Active, както последните представители на C- и J-серията на компанията. По-старите топ модели като Galaxy S7, S7 Edge и S7 Active също могат да очакват новия Android, тъй като компанията има практиката тази категория продукти да получава по два по-сериозни софтуерни ъпдейта (и за тях Oreo би бил именно втори).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.