MSI пуска видеокартата GTX 1080Ti Gaming TRIO

Три Torx витла и напълно програмируеми LED Mystic Light характеризират това високопроизводително гейминг решение


Измина доволно много време, откакто Nvidia пусна десетата си генерация видеокарти, а до този момент MSI се придържаше към конфигурация с два вентилатора за собствените си модели. По-рано през годината това се промени с първата тривитлова карта - GTX 1080Ti Lightning Edition, а сега се появява и моделът GTX 1080Ti Gaming TRIO.

Стилистично този модел е подобен на останалите гейминг решения - оребрен дизайн на плочката с доминиращ черен цвят и сребърни нюанси около средното витло и в центъра на перките. За разлика от Lightning Edition, тук осветяването на картата не е само червено, а RGB с възможност за пълен контрол над настройките чрез инструмента Mystic Lightning.  

Печатната платка на Gaming TRIO модела е идентична с останалите от Gaming сериите, но има някои очевидни подобрения - най-значимото е, както вече споменахме, наличието на три вентилатора Torx 2.0. Дизайнът също така е специално разработен така, че да канализира охлаждащия поток по-ефективно, което се изразява с увеличаване на площта на разсейвана топлина с 10%.

И докато Gaming TRIO може да бъде разглеждана като охладителен ъпгрейд на предходните модификации, това няма непременно да се трансформира в по-високи тактови честоти - поне не и без ръчно клокване на картата. TRIO има същите оперативни параметри като стандартната GTX 1080Ti Gaming X. Очаква се цената на картата да бъде около 850 евро, когато тя се появи през ноември.MSI пуска видеокартата GTX 1080Ti Gaming TRIO

© Мариян Славов, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.