HoloLens помага за автомобилните прототипи на Ford

Когато Google пусна Glass Enterprise, това беше последният опит на компанията да превърне неуспешния потребителски ориентиран продукт, в полезен инструмент за бизнеса. Сега Microsoft следва тези стъпки със своята система за виртуална реалност HoloLens, която все още не е съвсем готова за потребителите, но явно може да помогне на автомобилната индустрия. Ford например вече повече от година тества очилата на Microsoft в развойните и дизайнерските си звена, за да помогне на служителите си да визуализират по-лесно идеите си и да съкрати значително фазата на изработване на автомобилен прототип.

Обикновено Ford строи пълноразмерни глинени модели на прототипите си, но много често се налагат корекции, които отнемат време и усилия. HoloLens може да смеси 3D модели на прототипи и да ги покаже наложени върху реални автомобили, което позволява на дизайнерите да проверят как биха работили идеите им на практика изключително лесно и бързо. В същото време инженерите могат да тестват и физическите модели и да разберат дали те се представят според очакванията. Много от тези неща могат да бъдат направени на конвенционален компютър, разбира се, но голямото предимство на HoloLens е, че дизайнерите и инженерите могат да разгледат крайния продукт наложен върху истински коли.

Ford например казват, че за да се изчисти дизайна на една радиаторна решетка, са необходими понякога седмици, но "HoloLens позволява да бъдат тествани различни решения за броени часове". Инженерите, които проектират странични огледала пък могат да "седнат" на шофьорското място и да проверят функционалността на различните итерации в реално време. Друго предимство на подобна система е възможността за съвместна работа - няколко потребителите на очилата могат да виждат едно и също нещо, да споделят аудио и бележки, независимо къде по света се намират.

Тези тестове в индустрията могат да доведат до ползи за потребителите - геймъри, създатели на съдържание и други. Комерсиализирането на HoloLens първо за бизнеса дава възможност на Microsoft да изчисти проблемите преди да представи продукта към крайните потребители, които са доста взискателни - всички очакваме обещаните ни VR заглавия с достатъчно добри кадри за секунда, резолюция и лекота на контрол.

още по темата

Добавена реалност помага на хора с нарушено зрение

CARA разчита на изкуствен интелект, за да идентифицира обектите наоколо и след това изговаря наименованията им
29.11.2018 / 11:55
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.