6-ядреният Core процесор от 8-мо поколение идва на 5 октомври?

Intel може да увеличи броя на ядрата в чиповете си по това време следващия месец.

Дата на пускане на 8-мото поколение настолни Core чипове на Intel със сигурност наближава, но от компанията засега мълчат по темата. Затова пък миналата седмица в Reddit изтече информация, че Coffee Lake процесорите ще се появят на пазара в началото идния месец. Информацията скоро бе изтрита, но сега премиум марката на Gigabyte – Aurus публикува в Twitter новина, че на 5 октомври ще представи дънна платка със “supercharged” производителност. 

“Опитайте се да познаете какво е това”, гласи туитът на компанията.

Според някои съвпадението на датите не е случайно – има вероятност дънната платка Aorus Z370 да види бял свят паралелно с 8-мото поколение Core процесори на Intel. Досега и други продукти са се появявали на пазара паралелно с процесорите, за които са предназначени. Такива бяха случаите с X299 на Intel и Threadripper X399 на AMD.

Има какво да се очаква от Coffee Lake. След стагнация по отношение на броя ядра в процесорите на Intel компанията се активизира на този фронт, притискана от конкуретните чипове от серията Ryzen на AMD. Настоящото 7-мо поколение Core-i5 и i7 продукти предлагат по четири физически ядра. 

Засега не е ясно каква ще е динамиката при Core-i3 серията. Очаква се, че там броят на ядрата ще се увеличи от две на четири.

Новата Z370 дънна платка трябва да види бял свят паралелно с Coffee Lake. Това е тъй като самата Intel потвърди, че новите процесори изискват наличие на чипсет от серия 300 (както пише на кутията долу).


6-ядреният Core процесор от 8-мо поколение идва на 5 октомври?

© Александър Главчев, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.