AMD се завърна в топ графичния сегмент с видеокартите Vega

В последната година изглеждаше сякаш AMD са напълно доволни от това да бъдат играчи в средния клас и бюджетните решения, що се отнася до потребителски видеокарти, но ето че компанията отново е готова да играе във висшата лига. След доста слухове и изтекла информация, вече имаме официално потвърждение от AMD за новата архитектура Vega


В последната година изглеждаше сякаш AMD са напълно доволни от това да бъдат играчи в средния клас и бюджетните решения, що се отнася до потребителски видеокарти, но ето че компанията отново е готова да играе във висшата лига. След доста слухове и изтекла информация, вече имаме официално потвърждение от AMD за новата архитектура Vega.

Radeon RX Vega сериите трябва да дадат възможност на AMD да се съревновава с предложенията от най-висок клас на Nvidia - чипът има подобрена геометрия и пиксел енджини, кеш контролер с висока пропусквателна способност и поддръжка на множество операции за цикъл. Като цяло Vega предлага два пъти повече мощ на цикъл и два пъти по-широка летна на паметта в сравнение с предходната генерация - което не е трудно за постигане, имайки предвид липсата на решения във високия клас, но все пак е впечатляващо.

AMD не са влкючили подробни бенчмарк резултати към представянето на Vega, но акцентът е върху общата производителност, а не върху пикови стойности на кадрите за секунда. Най-високите модели с тази архитектура ще предложат минимум 53 кадъра за секунда при ултра настройки на най-модерните игрови заглавия при резолюция 1440p, а това е доста повече от постиганите от Nvidia GTX1080 45 кадъра. Максималните кадри за секунда не са известни, нито представянето при 4K гейминг, но от горната информация можем да кажем, че новата арихтектура на AMD ще бъде конкурентна на последните предложения от Nvidia.

Цените в щатите започват от 399$ за Radeon RX Vega 56 (56 изчислителни единици), минават през Vega 64 Air Cooled - 499$ (64 единици респективно) и достигат до 699$ за същата карта с водно охлаждане и овърклок. Официално картите трябва да се появят на пазара на 14-и август.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.