Intel закри отдела си за умни часовници

След като в края на миналата година Intel започна да съкращава щата на своето поделение за умни часовници, сега то бе закрито напълно, съобщи CNBC, позовавайки се на анонимен източник. Компанията навлезе в този сегмент през март 2014 г., след като придоби китайската фирма Basis Science. През ноември същата година тя представи фитнес устройството Basis Peak. Оттогава Intel постепенно свива активността си в сегмента.

През ноември миналата година компанията бе принудена да изтегли всички Basis Peak устройства от пазара, тъй като се оказа, че те прегряват и могат да причиняват изгаряния на потребителите. Все пак от там поясниха, че едва 0,2% от купувачите са се оплакали от подобен дефект.

По същото време TechCrunch съобщи, че Intel възнамерява да напусне бизнеса с носима електроника. Тогава от компанията не коментираха тази информация.

Въпреки това, по данни на CNBC, от ноември 2016 г. до началото на юли са били съкратени 80 нас то от служителите във въпросното поделение. На повечето от тях е била рпедоставена възможност да се преместят в друг отдел на Intel.

Според наличната информация преди две седмици компанията е елиминирала напълно подразделението си за носима електроника. То беше част от нейната Група за нови технологии (New Technologies Group), която вече е съсредоточена само върху арзработката на технологии за добавена реалност, допълва източникът на CNBC.

Това е вторият проект на New Technologies Group, който бива прекратен. През юни компанията обяви че прекратява разработката на свръхкомпактните компютри Edison, Joule и Galileo, съперници на Rapsberry Pi.

още по темата

Технологиите в помощ на децата с аутизъм

Училището по медицина към Станфордския университет провежда експериментална програма за лечение с Google Glass
03.08.2018 / 08:12
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.