Извити дисплеи и безрамкови модели - хит сред монитори тази година

Philips и AOC демонстрираха свои монитори в София

Демонстрация на актуални монитори на Philips и AOC се проведе в София. Първата от двете марки предлага дисплеи, предназначени за дома и малкия офис, а втората е насочила продукцията си към запалените геймъри.

Мартин Лечев, представител на MMD (лицензен партньор на Philips) и AOC за България, Албания и Македония, описа тенденции при мониторите: големи екрани с висока резолюция, извити дисплеи за по-поглъщащо зрително изживяване, както цял набор от ергономични функции, които подобряват комфорта и пазят очите на потребителите.

По фумите му „4K екраните могат лесно да заменят мултимониторните конфигурации, използвани от широк кръг професионалисти като дизайнери, проектанти, програмисти, финансисти и др.“.

Допълнително удобство предлагат извитите дисплеи на двете марки.

В рамките на демонстрацията свои виждания и мнения споделиха професионалисти, разчитащи на качествени монитори в своето ежедневие. Някои от тях разкриха, че е важна не само високата разделителна способност, но и възможно най-богатото и точно представяне на цветовете.

Калин Йорданов, брокер във финансова къща „Карол“, разказа за своята гледна точка и изисквания към екраните, когато следи борсовите индекси и анализира информацията за пазарите. Той препоръча използването на голям извит екран с 4K резолюция, който да замени конфигурациите с няколко монитора, използвани най-често от финансовите специалисти. По думите му така не само се постига по-лесна концентрация и визуално покриване на важната информация, но се обособява по-подредено работно място.


Извити дисплеи и безрамкови модели - хит сред монитори тази година

© Александър Главчев, pcworld

Геймърска индустрия е на фокус в портфолиото на марката AOC, която вече втора година развива линията си от модели за геймъри AGON. Тя включва модели с честота на опресняване от 240 Hz и поддръжка на функции като G-Sync и Freesync.

Тези дни компанията пусна на пазара у нас 31,5- и 27-инчови „безрамкови“ Full HD модели, с малък радиус на извивката от 1800 мм, предлагащи 144 Hz честота на опресняване.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.