Qualcomm показа прототип на лаптоп със Snapdragon 835

Qualcomm сравнява своя SoC с Intel Core m3 Y серията

По време на Computex, Qualcomm демонстрира работещ прототип на преносим компютър с Windows 10 и Snapdragon 835 SoC, съобщава notebookcheck. Очаква се свои модели към края на годината да представят Asus, HP и Lenovo.

Snapdragon 835 е флагманският процесор на Qualcomm за 2017 и се използва топ смартфоните като Samsung Galaxy S8 и Sony Xperia XZ Premium, така че няма съмнения относно възможностите му. Интересно е, че чипсетът има резултат близък до този на AMD A10 Pro-7350B, което е впечатляващо за смартфон процесор. Qualcomm сравнява своя SoC с Intel Core m3 Y серията и дори с по-добри резултати при консумираната енергия.

Чипсетът използва 10nm производствен процес, което спомага за ниската консумация на енергия, а фактът, че са много по-малки от стандартните процесори, означава, че останалото пространство може да се използва за други цели.

Устройствата със Snapdragon 835 са с компактни конструкции и пасивно охлаждане. Те ще включват и вграден Snapdragon X16 LTE модем, който позволява Gigabit LTE свързаност.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.