Intel официално представи новите Core X процесори

Core X серията включва модели с 4 ядра и стига до Core i9 Extreme, който е и първият процесор с 18 ядра и 36 нишки

По време на Computex, Intel официално представи новата си серия Core X процесори за настолни компютри. Моделите предлагат по-висока производителност спрямо настоящите Core i5 и Core i7 модели и включват нови Core i9 предложения.

Core X платформата е предназначена за геймъри и създатели на съдържание, в общи линии за хората, които искат да играят най-новите заглавия при максимално натоварване, да стриймват съдържание и др.

Core X серията включва модели с 4 ядра и стига до Core i9 Extreme, който е и първият процесор с 18 ядра и 36 нишки. Базовият модел е Core i5-7640X с цена $242 (4 ядра, 4 нишки), Core i7 X предложенията са с цени от $339 (4 ядра, 8 нишки) и достигат до $599 (10 ядра и 20 нишки).

Що се отнася до Core i9, компанията ще предложи четири модела (без да включваме гореспоменатия) от $999 за 12 ядрено предложение с 24 нишки до 16 ядрен чип с 32 нишки за $1,699.


Intel официално представи новите Core X процесори

© PCWorld България, pcworld

Новите процесори ще работят с дъна с новия X299 чипсет. По-голямата част от новите процесори са изградени по обновена версия на Skylake платформата (Skylake X), а двата 4 ядрени модела са с Kaby Lake X.

Turbo Boost технологията също получава подобрение за някои от чиповете - Turbo Boost Max 3.0. това според компанията ще позволи постигането на подобрена производителност за всяко ядро.

Що се отнася до следващото (осмо) поколение чипове за масовия сегмент, познати като Coffee Lake, обявеното подобрение спрямо Kaby Lake ще е с до 30%

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.