Dell: търсенето на гейминг компютри ще расте през идните 5 години

Интересно е да отбележим, че от чисто десктоп сегмент, гейминга вече минава сериозно и към преносимите компютри

Противно на свиващия се PC пазар като цяло, търсенето на гейминг компютри се разраства все повече и ще продължи тази тенденция през идните пет години, поне според вижданията на Dell и по-точно техния старши вицепрезидент на отдел потребителски маркетинг, Raymond Wah, съобщава digitimes.

Електронните спортове и VR (виртуалната реалност) са основните движещи сили за развитието и търсенето на гейминг компютри, смята Wah, допълвайки, че гейминга се трансформира в електронен спорт и това е световна тенденция. Постоянното разпространение на гейминг съдържание води и до развитие на хардуерния сектор, а броят на феновете на електронните спортове ще нарасне до 145 милиона през 2017.

Повечето големи производители залагат сериозно на гейминг сегмента и постоянно обновяват предложенията си. Интересно е да отбележим, че от чисто десктоп сегмент, гейминга вече минава сериозно и към преносимите компютри. Това естествено е възможно благодарение на технологичния напредък и през идните години преместването ще стане по-осезателно, тъй като и цените на мобилните гейминг системи би трябвало да станат по-поносими.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.