Microsoft представи Surface Laptop

Преносимият компютър е захранван от Intel Core i5/i7 процесори и предлага до 14.5 часа живот на батерията

С премиерата на Windows 10 S, с която ще ви запознаем по-късно днес, Microsoft представи и Surface Laptop, ново устройство работещо с Windows 10 S.

Устройството е с дебелина 14.5 мм и тегло 1.2 кг. Екранът е с диагонал 13.5“ (2256 x 1504) и съотношение 3:2 с минимални рамки. Дисплеят е и най-тънкият LCD сензорен модул използван в лаптоп. По време на събитието по представянето, беше демонстрирана и бързината на стартиране на системата, което е и сред основните възможности на Windows 10 S.

Конструкцията на Surface Laptop е от алуминии и ще се предлага в четири цвята - Burgundy, Platinum, Cobalt Blue и Graphite Gold. 

Преносимият компютър е захранван от Intel Core i5/i7 процесори, 4/8/16GB RAM, 128GB/256GB/512GB SSD и предлага до 14.5 часа живот на батерията, което е по вътрешна информация. Версията с Intel Core i5 и 4GB RAM ще се предлага за $999.

Според Microsoft, Surface Laptop е с 50% по-бърз от MacBook Air, производителността е по-висока дори от тази на i7 MacBook Pro.


Microsoft представи Surface Laptop

© PCWorld България, pcworld

Клавиатурата е с Alcantara покритие и движение на клавишите от 1.55 мм като включва и подсветка. Говорителят е поставен под клавиатурата, затова няма и отделни отвори.

Surface Laptop ще бъде пуснат за предварителни поръчки на 15 юни в САЩ.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.