Western Digital започва доставките на 12TB HDD

Моделът беше обявен наскоро като HGST Ultrastar HE12. Възможността за постигане на огромния капацитет се дължи на HelioSeal технологията.

С навлизането на все повече висококачествено видео и фото съдържание, наличното пространство за съхранение може и да не ви е достатъчно. До преди време наличието на 1TB беше напълно нормално като капацитет за съхранение в повечето компютърни системи, но нещата се променят доста бързо. Сега Western Digital обяви, че започва разпространението на 12TB твърд диск, за всички от вас, които поддържат големи локални хранилища.

Моделът беше обявен наскоро като HGST Ultrastar HE12. Възможността за постигане на огромния капацитет се дължи на HelioSeal технологията, която позволява вмъкването на допълнителна плоча, с което броя им в Ultrastar HE12 е 8.

Според компанията, моделът е по-енергийно ефективен от предходното поколение при консумация в работен режим 7.2W и 5.3W в покой. 8TB моделът има консумация от съответно 9.1W и 5.7W. От Western Digital твърдят, че дискът предлага MTBF от 2.5 милиона часа.

Засега няма информация относно цената, но и тя ще се появи скоро, а разбира се ще е доста висока. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.