OLED телевизорите Sony BRAVIA A1 акостират в Европа, ясни са и цените

Първите OLED телевизори на Sony ще излязат по магазините на Стария континент през май, информират от компанията, според която 4K HDR телевизорите от серията BRAVIA A1 ще радват зрителите с нова звукова технология Acoustic Surface, „уникален дизайн без стойка” и много други екстри. Но колко ще ни струват те?

Въпреки че все още има какво да се желае по отношение на наличието на достатъчно UHD съдържание, 4K телевизорите вече не са особена рядкост на пазара. Съчетанието на тази висока резолюция с OLED и HDR технологии обаче обещава да е нещо, което си заслужава да се види. Във всеки случай така твърдят от компанията Sony, която съобщава, че е готова да пусне в Европа своите OLED 4K HDR телевизори BRAVIA A1, обявени за първи път по време на изложението CES 2017 през януари. Според производителя, те се отличават с „превъзходно“ качество на картинатa, “първата в света” Acoustic Surface звукова система и най-модерен дизайн „без стойка“.

Всъщност добавянето на по-съвършена аудио система е пряко следствие от използването на OLED технология на екрана. Казано по-точно, липсата на задна подсветка в структурата на OLED дисплеите е позволила на Sony да интегрира звуковата технология Acoustic Surface, която излъчва качествен и силен звук от самия екран. Т.е. именно екранът е резонаторът, който възпроизвежда звука, и така се постига значително по-добро качество на озвучаването в сравнение с LED телевизори, при които звукът излиза от говорители в долната част или отстрани.


OLED телевизорите Sony BRAVIA A1 акостират в Европа, ясни са и цените

© PCWorld България, pcworld

Има какво да се каже и по отношение на дизайна на серията телевизори A1, който пък прави впечатление с липсата на стойка. Всъщност конструкцията на тези нови BRAVIA модели елиминира и всякакви други видими крепежни или колонки, за да няма нищо, което да отвлича вниманието от картината. Намерено е място също за мощен събуфър и система за управление на кабелите.


OLED телевизорите Sony BRAVIA A1 акостират в Европа, ясни са и цените

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, основният акцент е върху качествата на картината. Новата линия OLED 4K HDR телевизори BRAVIA A1 поддържа т.нар. HDR (High Dynamic Range) възпроизвеждане, така че не би трябвало да има какво да се желае по отношение на контраста и цветопредаването. Процесорът 4K HDR X1 Extreme на Sony допълнително подобрява точността на цветовете, контраста и чистотата на образа и поддържа HDR10, HLG1 и Dolby Vision1, като дава възможности и за подобряване на не-HDR съдържание в такова качество. На разположение са и куп други фирмени технологии за подобряване на изображението.

Новите „умни“ BRAVIA A1 телевизори са базирани на Android TV платформа, която дава достъп до много филми, игри, телевизионни предавания и хиляди приложения, предоставяни от услуги като Google Play, Netflix, Amazon Video, YouTube и други.

Според официалната информация от българското подразделение на Sony, новите телевизори BRAVIA A1 са достъпни за предварителна поръчка от избрани оторизирани дилъри в Европа, а в магазините ще бъдат налични в началото на май 2017 г. У нас ще се предлагат два модела: KD-65A1 с 64.5” диагонал и цена 10 999 лв., както и KD-55A1, 55” (54.6” диагонал), който ще струва 7 999 лв. Още подробности за тези нови устройства могат да се намерят и на локализирания сайт на Sony.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.