Western Digital разширява 10-терабайтовия клуб с нов HDD от серията WD Purple

На новия 10-терабайтов HDD модел от серията WD Purple ще се зарадват най-вече потребителите, които трябва да записват голямо количество материал от своите системи за видео наблюдение. Устройството вече е на пазара.

По-малко от година от появата на първия 10-терабайтов хард диск за масова употреба асортиментът от HDD устройства с този капацитет продължава постепенно да се разширява и да придобива масовост за радост на все повече потребители. Своя принос в това отношение дава и компанията Western Digital, която наскоро е пуснала на пазара нов хард диск с вместимост от 10 TB - представител на фирмената серия WD Purple, предназначена за използване най-вече в системи за видеонаблюдение.

Новият хард диск WD Purple с капацитет 10 TB е изпълнен в 3,5-инчов формат и е снабден с 256 МВ кеш буфер и SATA3 интерфейс (поддържащ скорост на трансфер на данни до 6 Gbit/s). Скоростта на въртене на шпиндела е 5400 об/мин., а самото устройство е оптимизирано за непрекъсната 24×7 работа в системи за видео наблюдение, като позволява запис от до 64 броя HD камери.

С оглед на спецификата на употреба в този диск са реализирани и някои специални решения като AllFrame 4K и фирмена технология за управление на кеш-паметта. Те са призвани да подобряват потоковия пренос на видео съдържанието, да намаляват загубата на кадри и да усъвършенстват възпроизвеждането на видео. В новия HDD продукт е подобрен и фърмуерът по начин, който позволява предотвратяване на „пикселизацията“ и преустановяването на работата на системата за видеонаблюдение. Освен това устройството поддържа и технологията HelioSeal от трето поколение, която също допринася за увеличаването на капацитета, докато същевременно намалява енергопотреблението на диска.

Според наличната информация, Western Digital вече доставя на пазара новия 10-терабайтов HDD модел от серията WD Purple. Неговата препоръчителна крайна цена (в САЩ) е $400, a гаранцията, с която се предлага, е със срок 3 години.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.