Нов Philips Ultra Wide монитор има претенции да е идеален за ... всичко

27-инчовият монитор Philips 276E8FJAB се отличава с Quad HD резолюция, последно поколение Ultra Wide Color технология, приятен за окото дизайн и технически характеристики, които го правят подходящ за всевъзможни домашни приложения.

В света на технологиите определението „универсален“ обикновено се свързва с „компромис“, тъй като идеята едно устройство да е „идеално“ за всякакви цели е изключително трудно постижима на инженерно ниво. Но от гледна точка на домашните потребители последното определение има доста по-тесни измерения в сравнение с критериите на перфекционистите, така че в този сегмент определения като „идеален за всичко“ са съвсем допустими. Именно така описват от производителя MMD един от своите най-нови монитори с марка Philips: 27-инчов представител на Е-линията с обозначение 276E8FJAB, който се отличава с „подобрена производителност и качество на образа за многообразните активности на домашните потребители“.

По думите на производителя, новият монитор „вдига нивото на качеството в масовия клас“, като „ като предлага повече от стандартните функции и спецификации“ което ще рече, че предлага доста добра комбинация от характеристики на относително достъпна цена (ако за такава може да се смята сумата от 779 лв. с ДДС). Една от характерните особености на този модел е качественото цветопредаване: благодарение на технологията Ultra Wide Color дисплеят поддържа по-широк цветови спектър – 114% NTSC според CIE1976 и 132% sRGB според CIE 1931, което значително надвишава типичните стойности от 72% NTSC и 99% sRGB за типичните модели от този клас. Това прави модела Philips 276E8FJAB подходящ за дейности, които печелят от точното цветово възпроизвеждане, като онлайн пазаруване (купувачите виждат точния цвят на продуктите, които поръчват), а също за редактиране на снимки и видео. Мониторът е с Quad HD резолюция (2560 x 1440 пиксела), което не оставя много място за претенции по отношение на детайлността, широкият панел осигурява също висока пикселна плътност, широки зрителни ъгли от 178 градуса, а по отношение на интерфейсите на разположение са DisplayPort и HDMI.


Нов Philips Ultra Wide монитор има претенции да е идеален за ... всичко

© PCWorld България, pcworld

Новият монитор идва и с доста голям набор от функции за автоматично оптимизиране на картината и фини настройки. „На служба“ са решения като Philips SmartContrast и SmartImage Lite, които анализират съдържанието на екрана и автоматично правят настройки в реално време на контраста, цветовете, остротата на изображенията и интензитета на подсветката, за да подхождат на това, което се показва на екрана в дадения момент. Технологията Flicker-free пък намалява до минимум риска от поява на умора в очите с ново решение, което регулира яркостта и намалява трептенето за по-комфортно гледане.


Нов Philips Ultra Wide монитор има претенции да е идеален за ... всичко

© PCWorld България, pcworld

От MMD специално подчертават и достойнствата на дизайна с ултра тънки рамки, който прави монитора да изглежда добре във всякаква обстановка дори в изключено състояние.

Според официалната информация, цялата тази универсалност в новия модел от Е-линията Philips 276E8FJAB ще стане достъпно в магазините у нас през май 2017 г. В заключение ето и кратко таблично обобщение на най-важните характеристики на монитора, за който става дума:


Нов Philips Ultra Wide монитор има претенции да е идеален за ... всичко

© PCWorld България, pcworld

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.