Новият таблет на Apple е ... просто iPad

Новият „просто iPad“ е екипран с по-мощен процесор Apple A9, но дисплеят е, общо взето, същият Retina представител с резолюция 2048 ×1536 пиксела и диагонал 9,7 инча, макар и по-ярък.

Почитателите на Apple със сигурност са очаквали с интерес пролетните анонси на компанията, за които се знаеше, че ще съдържат информация за нови модели таблети. Това, което не се знаеше е, че името на новия таблет на „ябълките“, който ще замени iPad Air 2, ще се нарича ... просто iPad.

Разбира се, зад наименованието се крият и далеч по-интересни неща. В новия таблет например се използва модерен процесор Apple A9 вместо A8X чипа в iPad Air 2. Дисплеят е същият – от тип Retina с резолюция 2048 ×1536 пиксела и диагонал 9,7 инча, но, според производителя, е станал по-ярък.

В новия iPad също така са инсталирани две камери FaceTime, скенер за пръстови отпечатъци Touch ID и батерия, осигуряваща до 10 часа автономна работа с едно зареждане. Корпусът на усторйството е с дебелина 7,5 мм срещу 6,1 мм при iPad Air 2. Увеличено е и теглото - от 450 до 469 грама.


Новият таблет на Apple е ... просто  iPad

© PCWorld България, pcworld

Според официалната информация, Apple ще предлага своя нов iPad във версии 32 и 128 GB памет за съхранение, като по-малката модификация (без LTE-модем) ще струва $329 (в САЩ). Цената на най-мощната модификация със 128 GB хранилище и с поддръжка на мобилен интернет ще е $529.

Предварителни поръчки за новия iPad в интернет магазина на Apple ще могат да се правят от петък, 24 март. Първите пазарни наличности ще са достъпни от следващата седмица първоначално в 20 страни.


Новият таблет на Apple е ... просто  iPad

© PCWorld България, pcworld

В заключение е редно да отбележим също, че едновременно с анонса на новия iPad компанията Apple прекратява продажбите на всички iPad mini 4, освен версията със 128 GB памет.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.