Искате гейминг в 4К? Добра видеокарта и новият AOC AGON монитор ще свършат работа

През април на пазара излиза първият 4K модел от преиум серията геймърски монитори AGON на компанията AOC. Моделът с обозначение AG271UG е оборудван 27-инчов 4K IPS панел, NVIDIA G-SYNC поддръжка и куп геймърски екстри. Вижте какви точно са те, както и на каква цена да ги очаквате.

Геймингът в резолюции от порядъка на 4K (3840 × 2160 пиксела) при 60 кадъра в секунда отдавна не е някаква ефимерна мечта. Модерните видеокарти и игрови конзоли са напълно способни да възпроизвеждат графика в такава UHD разделителна способност. Разработчиците на игри също оптимизират своите продукти така, че да блестят в красива 4K картина с много детайли. За да видим цялата тази красота обаче, ни е нужен и подходящ монитор.

Точно такъв се готви да пусне скоро компанията AOC в лицето на своя първи 4K модел от преиум серият геймърски монитори AGON: 27-инчовият AOC AGON AG271UG. Дисплеят на това устройство е със съотношение на страните 16:9 и с 4K IPS панел с плътно разположени пиксели. Както сигурно знаете, IPS технологията се характеризира и с много точно цветопредаване, както и с широк ъгъл на видимост (до 178°).


Искате гейминг в 4К? Добра видеокарта и новият AOC AGON монитор ще свършат работа

© PCWorld България, pcworld

Това, разбира се, далеч не е достатъчно, за да може един монитор да се наречен „геймърски“, затова новият модел AGON AG271UG осигурява и редица други важни „екстри“. Такава е например поддръжката на технологията NVIDIA G-SYNC, която синхронизира опресняването на дисплея с графичния процесор на съвместима видеокарта NVIDIA, за да елиминира накъсването и насичането на картината, както и входното закъснение. Резултатът е супер плавна 4K графика и отзивчив геймплей без дразнещо разсейване, което позволява на състезателите по електронни спортове да се представят още по-добре, подчертават от компанията.


Искате гейминг в 4К? Добра видеокарта и новият AOC AGON монитор ще свършат работа

© PCWorld България, pcworld

На разположение на геймърите е и характерният за тази серия монитори набор от функции, които увеличават комфорта при игра. За постигане на здравословна поза например стойката AOC Ergo Dial осигурява ергономични настройки, включващи накланяне, завъртане и регулиране на височината (със скала). За запазване на здравето и добрата форма на очите на геймърите пък се грижи фирменото решение AOC Flicker-Free, което минимизира трептенето на образа, както и технологията AOC Low Blue Light, която намалява потенциално опасните къси дължини на вълната на синята светлина. За постигане на конкурентно предимство в тъмните игрови сцени се използва функцията AOC Shadow Control, която повишава яркостта в тъмните области, без да засяга останалата част от екрана. Допълнително удобство добавят също демонтиращата се стойка за слушалки и удобната дръжка за пренасяне на монитора.

27-инчовият AOC AGON AG271UG 4K IPS monitor

Според официалната информация, новият 4K монитор AOC AGON AG271UG ще излезе на пазара през април, а препоръчителната му крайна цена у нас ще е 1599 лв. с ДДС.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.