Две нови попълнения в „майсторските“ Liquid CPU кулъри на Cooler Master

На Европейския пазар излизат новите капсуловани All-in-One охладителни системи MasterLiquid 120 и MasterLiquid 240, които се отличават с нископрофилен дизайн с двукамерна помпа и съвместимост както с цоклите за Intel Kaby Lake чиповете, така и с новата AM4 платформа за процесорите AMD Ryzen.

Както стана ясно от неотдавнашната презентация на първите AMD Ryzen процесори, които ще излязат на пазара на 2 март, с боксов охладител ще бъде окомплектован само младшия модел от серия 7. Това остава поле за действие на производителите на охладителни системи, голяма част от които вече са готови да обезпечат новите CPU чипове на „червените“ с подходящи системи за охлаждане. Сред тези компании е и Cooler Master, откъдето ни информират за излизането на два нови охладителя от тяхната „майсторска“ серия кулъри, а именно – моделите CM MasterLiquid 120 (на първата снимка) и MasterLiquid 240 (снимка 3).

Всъщност въпросните охладители са съвместими както с новата AM4 платформа за процесорите AMD Ryzen, така и с цоклите за десктоп чиповете Intel Kaby Lake. Самите устройства MasterLiquid 120 и MasterLiquid 240 са охладителни системи от All-in-One тип с капсулован корпус, който не изисква обслужване след инсталацията. Те се отличават с нископрофилен дизайн и т,нар. Dual Chamber (двукамерна) помпа, която отделя входящия от изходящия охладител, благодарение на което се постига, по думите на производителя, оптимален баланс между производителност и тишина на работа.


Две нови попълнения в „майсторските“ Liquid CPU кулъри на Cooler Master

© PCWorld България, pcworld

И двата нови модела от MasterLiquid серията поддържат също тръбопроводи с двуслойна конструкция, която им придава допълнителна здравина и изолация.


Две нови попълнения в „майсторските“ Liquid CPU кулъри на Cooler Master

© PCWorld България, pcworld

Повече подробности за техническите характеристики на CM MasterLiquid 120 и на CM MasterLiquid 240 има на техните продуктови уеб страници. Според официалната информация от Cooler Master новите охладители ще бъдат на разположение на европейския пазар преди края на февруари на цени съответно 70 и 80 евро.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.