AMD Ryzen 7 чиповете са (почти) тук, но кога ще дойдат Ryzen 5 и Ryzen 3?

Според последната информация от AMD, 6-ядрените процесори AMD Ryzen 5 ще се появят на пазара, а бюджетните 4-ядрени модели от серията Ryzen 3 – през втората половина на годината. За по-точна информация ще трябва да чакаме още.

По-малко от седмица остава до официалния пазарен дебют на флагманските процесори Ryzen 7, базирани на новата архитектура Zen на AMD и най-нетърпеливите потребители ще могат да започнат да ги използват в системите си. Както вече неведнъж ни увериха от производителя, тези върхови 8-ядрени чипове ще осигуряват минимум аналогична производителност със съпоставимите процесори Intel Core i7. И въпреки, че цените им ще са по-ниски от позиционираните в същия клас решения на Intel моделите от Ryzen 7 серията все пак няма да са от най-евтините - $329 за Ryzen 7-1700, $399 за Ryzen 7-1700X, $499 за Ryzen 7-1800X.

Със сигурност има и немалко хора, които планират да дадат не повече от 500 долара за цялата си РС система и затова ще предпочетат да изчакат излизането на по-евтините модели Ryzen от сериите с обозначения 5 и 3. Кога обаче можем да ги очакваме?

Според последната информация от AMD, изнесена около последната пресконференция, компанията смята да пусне на пазара 6-ядрените процесори от серията Ryzen 5, които ще се конкурират с Intel Core i5 чиповете,. през второто тримесечие, т.е. в периода от април до юни.

Колкото до най-достъпните процесори от новото поколение на „червените“ - моделите от линията AMD Ryzen 3, позиционирани срещу, Intel Core i3, те ще бъдат представени през втората половина на годината.


AMD Ryzen 7 чиповете са (почти) тук, но кога ще дойдат Ryzen 5 и  Ryzen 3?

© PCWorld България, pcworld

За съжаление, от AMD засега не казват по-точни срокове, така че явно ще трябва да изчакаме още за тази информация.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.