Процесорите Ryzen официално няма да поддържат Windows 7?

Както е тръгнало, много геймъри изглежда отново ще трябва да избират между Windows 7 и най-новия хардуер. Или може би не ...

Това че новите процесори ще са съвместими само с най-новите операционни системи на Microsoft е „песен“, която сме чували и друг път, но досега като че не я бяхме чували от AMD. Уви, ето че се случи и това – в интервю пред колегите от американското издание на PCWorld представител на компанията е признал, че техните нови процесори от семейство Ryzen официално няма да поддържат Windows 7, въпреки че предварителните тестове на чиповете са провеждани и на тази операционна система.

За да бъдем максимално уверени в производителността на нашите настолни процесори AMD Ryzen, ние ги проверявахме на различни операционни системи Windows, в това число на Windows 7 и на Windows 10. В крайна сметка обаче драйверна поддръжка ще се предоставя само под Windows 10“, гласи отговорът на AMD на еднозначно запитване от страна на PC World по този въпрос.

Разбира се, за ентусиастите, които предпочитат да продължават да работят с любимата си „седмица“, е рано да се отчайват. Наистина, за момента е трудно да се каже какви точно неудобства ги заплашват при работа на Ryzen с Windows 7, излизащите през това тримесечие процесори Ryzen нямат графични ядра, така че те най-вероятно ще си работят с Win 7 горе-долу нормално, може би само в леко орязан откъм функционалност вид – например без функцията за автоматичен овърклок или енергоспестяване.

Освен това, все още никой не е отменил възможността да се използват любителски драйвери, каквито със сигурност ще се появят след излизането на новите процесори.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.