Ето колко ще струват 8-ядрените процесори AMD Ryzen в Европа

Все още е рано да се доверяваме на неофициални източници, но просто не можем да пренебрегнем факта, че едновременно три сайта, два от които са на дистрибутори, почти едновременно публикуват данни за цените на 8-ядрените процесори Ryzen, които ще излязат първи на пазара в началото на март.

Вече знаем със сигурност, че продажбите на първата вълна от новите процесорите AMD Ryzen ще започнат в самото начало на март, но официална информация за цените на тези обещаващи CPU чипове от следващо поколение все още няма. Все още е рано и да се доверяваме на неофициални източници, но просто не можем да пренебрегнем факта, че едновременно три сайта, два от които са на дистрибутори, почти едновременно публикуват данни за цените на 8-ядрени процесори с еднакви SKU номера и приблизително еднаква стойност.

Очевидно става въпрос за 8-ядрените версии на Ryzen, поддържащи обработка на 16 потока инструкции. Съгласно публикуваните описания, процесорите с обозначения R7 1700, R7 1700X и R7 1800X се отличават помежду си по номиналната тактова честота (3.7, 3.8 и 4.0 GHz съответно), по TDP рейтинг (65, 95 i 95 W) и, вероятно, по още някои от другите параметри (напр. обем на кеша), които засега не се указват.

Цените на 8-ядрените модели се различават, тъй като и онлайн източниците, които ги публикуват са в различни страни – Испания, САЩ и Великобритания.

В САЩ те традиционно са по-ниски:


Ето колко ще струват 8-ядрените процесори AMD Ryzen в Европа

© PCWorld България, pcworld

А ето и как изглеждат цените на 8-ядрените процесори AMD Ryzen в Европа:


Ето колко ще струват 8-ядрените процесори AMD Ryzen в Европа

© PCWorld България, pcworld

Според испанския източник, преведени в Евро, цените за Ryzen моделите R7 1700, R7 1700X и R7 1800X са съответно €390, €470 и €600.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.