Готов е официалният доклад на Samsung за инцидентите с Galaxy Note 7

Вътрешнофирменото разследване по случаите с възпламеняванията на Galaxy Note 7 официално приключи и Samsung вече е готова да сподели резултатите от него. Според доклада на компанията инцидентите са предизвикани от два отделни проблема с батериите на апарата. Вижте подробностите по-долу.

Въпреки че вече се появиха някои обосновани предположения за причините за възпламеняванията на Galaxy Note 7, заради които смартфонът беше изтеглен от пазара миналата година, заинтересованата общественост отдавна чакаше и резултатите от вътрешнофирменото разследване на инцидентите и доклада на Samsung, назоваващ официално причините за тях. Както беше обещано по-рано, тези дни корпорацията проведе официална пресконференция, посветена именно на този въпрос, а ето и  накратко какво беше разказано на нея.

И така, появилата се по-рано информация за това, че проблемът е в батерията, беше потвърдена напълно. Според доклада на Samsung обаче смартфоните от първата партида и тези от втората вълна, пуснати като поправка след първите инциденти, са имали различни акумулаторни проблеми. За да стане по-ясно, от компанията са обозначили двете въпросни партиди апарати съответно с буквите А и В, които ще използваме и ние по-нататък. Накратко, в случая с батериите на партида А проблемите са били предизвикани от грешки в конструкцията: в десния горен ъгъл на тези батерии е имало дефект, водещ до деформация на електродите и последващо късо съединение вследствие на нарушаване на изолационния слой между тях. В случая с акумулаторите на партида В проблемът е бил обусловен от производствени дефекти, предизвикани от бързане в стремежа да се удовлетвори голямото търсене и да се компенсира количеството вече пуснати апарати, подлежащи на замяна. Инфографиката по-долу обобщава нагледно най-важното от техническия доклад на Samsung.


Готов е официалният доклад на Samsung за инцидентите с Galaxy Note 7

© PCWorld България, pcworld

В мащабното разследване на инцидентите с Galaxy Note 7 са участвали 700 различни специалисти, проверени са над 200 000 устройства и 30 000 батерии, разказаха оше от Samsung на специалната пресконференция. Според официалната информация, на щателна проверка са подлагани както хардуерната, така и софтуерната част на  Galaxy Note 7, а също така процеса на производство, контрола на качеството и доставките до точките за продажба.

От компанията отбелязват също, че резултатите от проведеното фирмено разследване са били потвърдени и от три независими експертни лаборатории: UL, Exponent и TUV Rheinland. В тях са използвани специални тестове за установяване на проблемите, които, за добро или зло, не са част от стандартните процедури за проверка на качеството на продукцията в заводите за смартфони. По-важното обаче е в това, че след тези проблеми Samsung е въвела нови процедури за контрол на качеството на устройствата си. Сред тях е т.нар. “многостепенен протокол за безопасност” и програма за проверка на елементите за захранване на всички фирмени устройства, която включва общо осем различни теста (на изображението по-долу). На тази процедура за проверка на качеството ще бъдат подлагани всички нови устройства на компанията, които ще излязат през 2017 г.


Готов е официалният доклад на Samsung за инцидентите с Galaxy Note 7

© PCWorld България, pcworldГотов е официалният доклад на Samsung за инцидентите с Galaxy Note 7

© PCWorld България, pcworld

Представителите на Samsung, за съжаление, не отговориха на някои важни и интересни въпроси като например дали има връзка между проблемите с Note 7 и желанието моделът да се пусне на пазара преди iPhone 7, както и дали компанията ще продължи да пуска смартфони от фамилията Note.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.