AGON AG352UCG: едва ли има игра, която да не изглежда добре на това

Моделът AOC AGON AG352UCG е един от най-зрелищните геймърски монитори на AOC досега. Той ще излезе на европейските пазари през март, а очакваната му крайна препоръчителна цена у нас е 1790 лв.

Голямото ухажване на геймърската аудитория от страна на кажи-речи всички производители на компютърна техника периферия и аксесоари, продължава с нестихваща сила и от самото начало на новата година. Своя принос в това отношение отново дава и производителят на монитори AOC, който открива 2017-а с представянето на може би най-зрелищния си геймърски монитор досега. Става въпрос за 35-инчовия модел AOC AGON AG352UCG, който се отличава с извит широкоекранен (UltraWide) дисплей с QHD резолюция и поддръжка на синхронизиращата технология NVIDIA G-SYNC.

Въпросният монитор е базиран на 35-инчова VA-матрица с разделителна способност 3440×1440 пиксела и 4 ms GtG време за отговор, контрастно съотношение 2000:1 и 100% покритие на цветовата гама sRGB. Съотношението на страните от 21:9 е подходящо както за гледане на филми, така и за игрите, тъй като осигурява по-широко зрително поле за гемърите. Ефектът на “потапяне” в играта се усилва и от извивката на екрана с радиус 2000 мм, който, по думите на производителя осигурява допълнителна дълбочина за изображението, без да го изкривява.

Честотата на опресняване на екрана на AOC AGON AG352UCG е 100 Hz, а технологията G-SYNC я синхронизира с тази от графичните процесори на всяка от видеокартите на NVIDIA, която я поддържа. На разположение тук е и технологията NVIDIA Ultra Low Motion Blur (ULMB), която отстранява размиването и раздвояването на изображенията при бързи движения, а функцията Flicker-Free настройва яркостта на подсветката и намалява трептенето му. Фирмената технология AOC Shadow Control пък автоматично осветява по-тъмните участъци на изображението и затъмнява прекалено светлите, докато AOC Low Blue Light елиминира потенциално вредното и изморително за зрението излъчване в синята част на светлинния спектър.


AGON AG352UCG: едва ли има игра, която да не изглежда добре на това

© PCWorld България, pcworld

Интересно е също, че външният вид на монитора AOC AGON AG352UCG също може да се променя в цветово отношение, така че да отговаря на индивидуалните предпочитания или екипните изисквания на е-спорт отбора. За това се грижи специално светодиодно осветяване в задната част на корпуса и долната част на рамката, която може да свети в три степени на яркост и три цвята: син, зелен или червен. За удобството на стойката пък отговаря  фирменият стенд AOC Ergo Base, който позволява да се наглася височината и ъгъла на наклон на екрана, който може и да се завърта в предпочитаното положение. Специална ръчка пък позволява мониторът да се пренася лесно от място на място, като е предвидена и специална подвижна поставка за хедсети.


AGON AG352UCG: едва ли има игра, която да не изглежда добре на това

© PCWorld България, pcworld

Източниците на картина могат да се включват посредством HDMI и DisplayPort конектори, като мониторът е оборудван също с четири USB-порта аудио изход, вход за микрофон и вградени тон-колонки.

Според официалната информация от производителя, новият извит геймърски монитор AOC AGON AG352UCG ще излезе на европейските пазари през март, а очакваната му крайна препоръчителна цена у нас е 1790 лв. В заключение, ето и основните характеристики на модела в обобщен табличен вид:


AGON AG352UCG: едва ли има игра, която да не изглежда добре на това

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.