Процесорите AMD Ryzen ще бъдат на пазара преди края на февруари

Официалното обещание на AMD е продажбите на Ryzen да стартират през “първото тримесечие”, но програмата на компанията за Game Developers Conference издава, че новите процесори може да са на пазара още преди да започне март.

През последните месеци AMD разказа доста подробности както за новата си CPU архитектура ZEN, така и за базираните на нея процесори от следващо поколение Ryzen. Все още има обаче и няколко важни детайла, които остават неразкрити – точните технически характеристики, цените и датата за пазарния дебют на тези чипове. И ако първите две засега да остават тайна, то времето за пазарния дебют на Ryzen вече е ясно – те ще излязат още преди края на февруари.

Това горе-долу е всичко, което се знае със сигурност за характеристиките на AMD Ryzen

Това става ясно от програмата на AMD, за предстоящата международна конференция на гейм разработчиците, която ще се проведе в Сан Франциско от 27 февруари до 3 март. В една от сесиите на Game Developers Conference компанията ще разкаже на присъстващите за софтуерните оптимизации на “пуснатите наскоро” процесори AMD Ryzen. Т.е. очевидно към началото на GDC 2017 новите процесорите вече би трябвало да са на пазара.


Процесорите AMD Ryzen ще бъдат на пазара преди края на февруари

© PCWorld България, pcworld

Това гласи описанието на лекцията на AMD на сайта на GDC 

В подкрепа на тази информационна утечка идва също и  здравият разум, който също казва, че е логично процесорите AMD Ryzen да бъдат пуснати на пазара преди конференцията GDC 2017 и мобилния конгрес в Барселона (MWC 2017), който ще се проведе по същото време – най-малкото компанията едва ли ще иска дебютът на нейните процесори и очакваните по същото време ревюта да бъдат засенчени в общия информационен поток, който е неизбежен по времето, когато ще се провеждат два големи международни форума за технологии.


Процесорите AMD Ryzen ще бъдат на пазара преди края на февруари

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.