Видеокартата NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti се очаква през март?

Източници, присъствали на CES 2017, твърдят, че видеокарта GeForce GTX 1080 Ti действително съществува и че тя ще бъде показана по време на мероприятието PAX East 2017 (10-12 март). Възможно е веднага след това тя да се появи и на пазара, може би дори във варианти с нереферентен дизайн.

Геймърите, които са повярвали на миналогодишните слуховете, че NVIDIA се готви да анонсира новата мощна видеокарта GeForce GTX 1080 Ti по време на CES 2017, сигурно са разочаровани, тъй като изложението вече е в историята, а такъв анонс така и не се състоя. Според най-новата порция слухове пък причината за това, е, че “зелените” са размислили в последния момент.

Накратко, в NVIDIA изглежда са разбрали предварително, че AMD всъщност няма да обявят официално своите нови видеокарти Vega (въпреки, че все пак имаше още малко допълнителни подробности за тях) и затова също са решили да не бързат с представянето на геймърската мечта GeForce GTX 1080 Ti.

В резултат на това по време на CES 2017 така и не се състоя очакваната от мнозина “битка” на върхови видеокарти. Вместо това и AMD, и NVIDIA поразводниха анонсите си с представяне на други продукти и/или по-обща информация.

Въпреки това обаче, източници, присъствали на шоуто в Лас Вегас, твърдят, че видеокарта GeForce GTX 1080 Ti действително съществува и че тя ще бъде показана по време на мероприятието PAX East 2017 (10 –12 март), след което може веднага да се появи на пазара, може би дори във варианти с нереферентен дизайн.

Въпреки, че прогнози за характеристиките на този графичен ускорител се появиха още миналата есен, точните спецификации на модела все още не са съвсем сигурни. Най-вероятно обаче той ще бъде оборудван с 10GB  GDDR5 памет с 320-битова шина и ще бъде по-производителен от GTX 1080. Очаква се също пускането на модела 1080 Ti  да стане причина за известно намаление на цените на видеокартите GTX 1070 и GTX 1080. Е, сега остава да поизчакаме до март, за да разберем дали всичко това ще се случи наистина.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.