Серия AORUS Gaming дъна са готови да приемат новите Kaby Lake-S чипове

С тях възможностите за персонализация отново влизат в персоналните компютри, уверяват от производителя GIGABYTE, който е екипирал новите дънни платки от геймърската фамилия AORUS и с цяла купчина оригинални технологии за по-добро представяне в игрите.

В началото на новата година погледите на всички РС ентусиасти със сигурност са приковани в дългоочакваните настолни процесори Intel Core от 7-о поколение (Kaby Lake - S), чийто дебют трябва да се състои буквално в рамките на следващите часове. А също и в новите платформени решения за тях, базирани на Intel чипсетите от т.нар. Серия 200. Сред най-нетърпеливите да представят такива е компанията GIGABYTE, която е избрала да атакува РС пазара с обширна серия дънни платки от своята геймърска линия AORUS Gaming. Именно те са обект на един от първите официални motherboard анонси за годината и това не е случайно.

Както може да се очаква, дънните платки от линията AORUS Gaming са насочени най-вече към ентусиасти, геймъри и „power-потребители“, а основният акцент при тях е поставен върху средствата за персонализация с разнообразни „уникални“ по думите на производителя характеристики като специфична поддръжка за водни охлаждания, настройваемо пълноцветно RGB осветяване, усъвършенствани средства за контрол над вентилаторите и др.

Разбира се, най-важната особеност на тази нова серия дъна с марка AORUS е поддръжката за новото 7-о поколение Intel Core процесори, осъществена посредством съответните чипсети. И по-конкретно, дъната са изградени около топ чипсета от 200 Series - Z270. 


Серия AORUS Gaming дъна са готови да приемат новите Kaby Lake-S чипове

© PCWorld България, pcworld

Отбелязване заслужават и вградените блокове за водно охлаждане, които са ексклузивни за моделите AORUS Z270X-Gaming 9 и Z270X-Gaming 8. Там те се наричат съответно G-Chill ( производство на компанията Bitspower) и G-Frost (от EK Waterblocks), като поддържат както активни, така и пасивни охладителни решения. Както сигурно се досещате, именно тези дъна  от новата AORUS Gaming серия са и най-добре пригодени за овърклок упражнения.

RGB Fusion пък се нарича изцяло преработената система за подсветка на дънните платки, която трябва да даде на потребителите още една възможност за изграждане на индивидуалност. Тази осветителна система е базирана на светодиодни RGBW ленти, което значи, че е способна да възпроизвежда милиони цветови оттенъци. Освен това, потребителите могат да обособяват и множество отделни зони с различно осветяване, така че геймърското РС определено ще може да изглежда доста шарено.


Серия AORUS Gaming дъна са готови да приемат новите Kaby Lake-S чипове

© PCWorld България, pcworld

Важен акцент производителят поставя и върху технологията Smart Fan 5, която дава пълен контрол върху управлението на всички вентилатори в РС системата. Характерно за тази система е, че хедърите на fan конекторите са от т.нар. хибриден тип и автоматично разпознават какво устройство е включено в тях, което спестява на DIY феновете досадата да се чудят кой хедър за какво е. И още нещо важно – хедърите вече поддържат и до 2A ток, така че не се „плашат“ и от най-големите вентилатори. Разбира се, важна роля играе и управляващият софтуер, а заменяемите термични сензори улесняват задачата още повече.


Серия AORUS Gaming дъна са готови да приемат новите Kaby Lake-S чипове

© PCWorld България, pcworld

В заключение остана само да добавим, че новата серия    дънни платки    AORUS Gaming, която дебютира за пръв път пред широката публика на CES 2017, ще бъде и сред първите на пазара, където се предлага и с допълнителни бонуси в рамките на специална промоция, която беше и разширена с още "екстри" в самото начало на новата година.  Накратко, всеки който си купи някоя от дънните платки от серията AORUS Gaming получава ваучъри за пазаруване в Steam и 1 година допълнителна гаранция за своята нова придобивка. Повече за тази промоция можете да научите и от нейната официална локализирана уеб страница.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.