Legion – така се нарича новата геймърска линия компютри на Lenovo

Тя част от обширното портфолио нови продукти и технологии, които Lenovo ще представи по време на CES 2017, включващо също нови РС машини ThinkPad X1 и Miix 720, дигитален асистент за дома, мултимедиен контролер и други интересни неща.

През миналата година геймърите определено бяха любима потребителска група за практически всички големи производител на РС техника и периферия, а по всичко личи, че така ще бъде и през новата 2017-а. Това е сигурно най-малкото за РС гиганта Lenovo, който е приготвил за предстоящото изложение за потребителска електроника CES 2017 сериозна кошница нови решения и технологии, сред които има и изцяло нова геймърска линия РС продукти.

Тя се нарича Lenovo Legion и, по думите на компанията, е предназначена да отговори на постоянно нарастващите изисквания и очаквания на гейминг общността. Първите предложения на компанията в тази линия пък са два лаптопа от върхов клас – моделите Lenovo Legion Y720 и Lenovo Legion Y520.


Legion – така се нарича новата геймърска линия компютри на Lenovo

© PCWorld България, pcworld

Според Lenovo, тези две мощни машини осигуряват технология от ново поколение, която ще позволи на геймърите да се потопят в играта изцяло и без компромиси. Lenovo Legion Y720 и Y520 са готови да отговорят и на изискванията на VR игрите с най-новите графични решения от NVIDIA, Dolby Atmos звук и ултра-продуктивност с най-новите Intel процесори  Core от 7-мо поколение (Kaby Lake).


Legion – така се нарича новата геймърска линия компютри на Lenovo

© PCWorld България, pcworld

 

Разбира се, това съвсем не изчерпва новостите, които Lenovo смята да покаже по време на CES 2017. Сред тях ще има например нов модулен таблет ThinkPad X1 Carbon 2017, който с теглото си от 1,1 кг има претенциите да бъде новият най-лек 14-инчов бизнес компютър. Възможности за работа и забавление в едно пък ще осигурява новият ултрапортативен модел Miix 720, оборудван с до 7-о поколение процесори Intel Core i7 чипове, 12-инчов QHD+ дисплей и прецизна тъчпад клавиатура.

За домашните потребители със сигурност ще е интересен и новият дигитален асистент Lenovo Smart Assistant, поддържащ гласови услуги, базирани на облачната Amazon Alexa. Според компанията той може да разпознава гласови команди като търсене в интернет, пускане на музика, създаване на списъци, напомняне за важни задачи и още много. Lenovo Smart Assistant  е създаден и да управлява смарт устройствата на Lenovo за дома, както и някои продукти от други производители.


Legion – така се нарича новата геймърска линия компютри на Lenovo

© PCWorld България, pcworld

Все по-широкото използване на интернет през смарт телевизорите пък е мотивирало производителя да създаде и т.нар. Lenovo 500 Multimedia Controller – базиранa на HID (Human Interface Device) концепцията безжична клавиатура-мишка, която се побира в една човешка длан. В случая клавиатурата вече служи и като система за контрол на жестовете, което означава, че потребителите могат да пишат като на обикновена клавиатура или да приплъзват палец по повърхността като при тъчпад.


Legion – така се нарича новата геймърска линия компютри на Lenovo

© PCWorld България, pcworld

И това не е всичко, но повече за това какво приготвила Lenovo за CES 2017 може да се прочете и на официалния изложбен подсайт на компанията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.