Ето как ще изглежда новата Android TV-базирана конзола NVIDIA Shield

По предварителни данни новата конзола NVIDIA Shield ще се предлага в две модификации с различни габарити. Анонсът й се очаква по време на изложението CES 2017 в началото на януари.

Гейм конзолата NVIDIA Shield като че засега не успява да раздвижи този пазарен сегмент така, както може би се иска на нейните създатели, но идеята, а и самото устройство все още имат потенциал да го направят. Това впечатление се затвърждава и от първите предварителни данни и снимки на новата Android TV-базирана конзола NVIDIA Shield, публикувани от различни онлайн източници с прогнозата, че анонсът на устройството ще се състои по време на предстоящото в началото на януари изложение за потребителска електроника CES 2017.

Ако се съди от публикуваните изображения, новата версия на конзолата ще унаследи от оригинала дизайна с остри ръбове, както и черната цветова схема със зелени акценти. Техническите характеристики на новия модел засега не се разкриват, но според предварителната информация той ще излезе в две модификации, които ще имат различни габарити. Пазарните наблюдатели предполагат, че по-големият вариант ще предложи разширен набор от портове и, вероятно, повече опции за съхранение на данни.

На снимките се виждат също игровият контролер и пултът за дистанционно управление, за който се очаква да поддържа гласови команди.


Ето как ще изглежда новата Android TV-базирана конзола NVIDIA Shield

© PCWorld България, pcworld

Естествено е да се очаква също, че новата версия на NVIDIA Shield Android TV ще бъде също по-производителна и по-функционална в сравнение с първата. Може би дори ще има и поддръжка за виртуална реалност.

Припомняме, че оригиналната версия на приставката NVIDIA Shield на базата на Android TV беше представена за първи път през март 2015 г. Конзолата е предназначена за забавления с игри и възпроизвеждане на мултимедийно съдържание с висока резолюция, а за тази задача се грижи хардуерна конфигурация включваща процесор NVIDIA Tegra X1 с 256-ядрена GPU секция на базата на Maxwell, 3GB оперативна памет, 16 GB вградена флаш-памет за съхранение,  Wi-Fi 802.11ac 2x2 MIMO 2,4/5 GHz и Bluetooth 4.1/BLE модули, портове HDMI 2.0, USB 3.0 и пр.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.