Доста обещаваща първа демонстрация на AMD Vega графиката

60 кадъра в секунда в Doom при Ultra настройки и 4K резолюция определено е обнадеждаващ резултат от първите демонстрации на видеокартите на AMD с новата архитектура Vega. Но това не е всичко …

С наближаването на края на годината расте и нетърпението на мнозина да видят първите плодове от работата на AMD над новата графична архитектура с кодово име Vega. И ето че, на проведено тези дни в Пекин мероприятие компанията най-после показа (макар и без да прави очаквания официален анонс) високопроизводително графично решение, базирано именно на тази архитектура.

По време на демонстрацията, за която научаваме от специализирания ресурс VideoCardz,  прототипът от новото графично поколение на AMD е успял да възпроизвежда стабилно тазгодишното издание на екшън играта Doom при Ultra настройки и 4K резолюция с доста комфортния фреймрейт от 66-68 кадъра в секунда (при активиран Vulkan API).


Доста обещаваща първа демонстрация на AMD Vega графиката

© PCWorld България, pcworld

 


Доста обещаваща първа демонстрация на AMD Vega графиката

© PCWorld България, pcworld

Тази първа демонстрация на възможностите на AMD Vega определено е обнадеждаващ. За съжаление засега от компанията не споделят подробности за техническите характеристики на използвания в демото прототип. Колегите все пак са успели да се доберат до някои детайли. Според тях производителността на това решение при изчисления с плаваща запетая е от порядъка на 25 TeraFLOPSs (FP16), a тази при изчисления с единична точност 12,5 TeraFLOPSs (FP32). Това е повече, отколкото демонстрира видеокартата NVIDIA TITAN X – 11 TeraFLOPSs (FP32).


Доста обещаваща първа демонстрация на AMD Vega графиката

© PCWorld България, pcworld

Споменават се и някои характеристики на паметта в новите видеокарти на AMD. Според наличната информация тези ускорители съдържат 8 GB видеопамет от тип HBM2 с пропускателна способност 512 GB/s. Това също превъзхожда показателите на NVIDIA TITAN X, където аналогичният параметър е 480 GB/s.

 

Всичко това определено изостря вниманието и интереса към предстоящия анонс, За съжаление, не разполагаме със сигурна информация кога точно ще се състои той.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.