Е-sport мониторът BenQ ZOWIE XL2540 вече може да се купи и в Европа

От началото на декември моделът ZOWIE XL2540 вече не е само мечта. При това тя може да стане реалност на изненадващо достъпна за този клас монитори (и на фона на малкото си конкуренти) цена - устройството се предлага в Европа срещу €499 с ДДС.

За киберспорт състезателите е важен всеки кадър, който могат да „изстискат“ от монитора си. Друг е въпросът на какво е способен самият монитор. За тяхно щастие, оскъдният асортимент от геймърски дисплеи с внушителната 240 Hz честота на опресняване постепенно се разширява, като от няколко дни насам достъпно на пазара е и най-новото попълнение в този сегмент - Е-sport мониторът BenQ ZOWIE XL2540, който беше представен за първи път в края на неомври по време на дигиталния фестивал DreamHack.

Е, от началото на декември този модел на геймърската марка вече не е само мечта, която при това може да стане реалност на изненадващо достъпна за този клас монитори (и на фона на малкото си конкуренти) цена. Според онлайн магазина на BenQ, мониторът ZOWIE XL2540 се предлага в Европа срещу €499 с ДДС.

Припомняме, че освен с възможно най-висока към днешна дата честота на опресняване, е-sport дисплеят BenQ ZOWIE XL2540 се отличава и с други важни за гейминга характеристики. Сред останалите са минималното време за реакция (1 ms GtG), наборът от видео-интерфейси, включващ HDMI, DisplayPort и DVI, нелошият контраст и др.  ZOWIE XL2540 има дори подвижни “щитове”, които могат да се монтират отсрани на екрана, за да намаляват отблясъците от страни или да предотвратяват “скрийнчийтинга” по време на състезателни сесии.

Засега обаче ще спрем с изброяването, тъй като съвсем скоро можете да очаквате и по-подробно ревю на този заслужаващ внимание геймърски монитор. Затова пък не може да не  припомним, че само след броени дни предстои интересно e-sport събитие с подкрепата на марката ZOWIE и с интересни нейни продукти като награди за победителите – онлайн  турнирът ZOWIE Challenge CS:GO. Записването за участие е отворено до 13:00 ч. на 10 декември на уеб страницата на турнира, а битките ще бъдат проведени на 10 и 11 декември от 14:00 часа. Все още имате възможност да се включите в тях.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.